Arbejdstiden ændres

Din arbejdsgiver kan ikke bare ændre i din arbejdstid, da det oftest vil være en væsentlig ændring af dit ansættelsesforhold.

Hvordan skal ændringer varsles?

Hvis din arbejdsgiver vil ændre i din arbejdstid, skal det varsles overfor dig med længden af dit opsigelsesvarsel. Ændringerne kan derfor tidligst træde i kraft, når varslingsperioden er overstået.

Eksempel: Hvis du har krav på 3 mdrs. opsigelsesvarsel, og din arbejdsgiver vil ændre i dine arbejdstider, skal det varsles overfor for dig med 3 mdrs. varsel, før det kan træde i kraft.

Hvis du ikke vil acceptere ændringerne, skal du være opmærksom på, at det betragtes som en opsigelse af din ansættelse fra arbejdsgivers side. Læs mere om opsigelse/fyring.

 

Passende varsel

Hvis det er mindre ændringer, som fx at du skal arbejde 1 time længere hver anden uge, kan det være en mindre ændring, der ikke skal varsles med længden af dit opsigelsesvarsel, men blot med et passende varsel.

 

Et passende varsel er kortere end dit opsigelsesvarsel, som typisk er mellem 14 dage og 1 måned.

Hvis din arbejdsgiver vil ændre i dine arbejdstider, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan vurdere, om det er væsentlige ændringer af dit ansættelsesforhold.

 

Læs om nedsat tid.

Del siden

Fandt du det du søgte?