Syg som jobsøgende

Når du er tilmeldt Jobcenteret som ledig, er der forskellige forhold du skal være opmærksom på, hvis du bliver syg.
Du skal melde dig syg på jobnet.dk, men ikke hos a-kassen.

Syg i dagpengeperioden

Hvis du bliver syg, mens du modtager dagpenge, skal du hurtigst muligt melde dig syg på min side på Jobnet. Du skal ikke melde dig syg hos os.

På min side på Jobnet skal du logge på (lige som når du skal tjekke dine jobforslag) og sygemelde dig. Vi modtager automatisk besked om din sygemelding fra Jobcenteret. Når vi har modtaget sygemeldingen, indberetter vi oplysningen til kommunen, og du vil herefter modtage et underretningsbrev fra kommunen med kopi af de oplysninger vi har indberettet.

Mens du er syg, er du afmeldt fra Jobcenteret, og får sygedagpenge fra kommunen i stedet for dagpenge fra os. Du skal være opmærksom på, at der ikke kan udbetales sygedagpenge for helligdage. Du skal også være opmærksom på, at de første 6 ugers sygdom forbruger af din ret til dagpenge.

Du skal huske at kontakte os, hvis du skulle have været til møde hos os den dag du er syg.

Syg under uddannelse

Hvis du går i skole og modtager dagpenge, skal du hurtigst muligt kontakte undervisningsstedet og Jobcenteret for at sygemelde dig. Du skal logge på jobnet og sygemelde dig (lige som når du skal tjekke dine jobforslag hver 7. dag). Selvom du er syg, indkalder vi dig til møde. Du skal selv booke en tid og er forhåbentlig rask inden tidsfristen er udløbet. Du skal ikke sygemelde dig hos os.

Raskmelding på jobnet.dk

Du skal raskmelde dig på:
  • Jobnet, den første dag du er rask. Når du raskmelder dig, bliver du tilmeldt Jobcenteret igen, og både kommunen og vi får automatisk besked om din raskmelding.

Husk at oplyse dine sygedage på dit dagpengekort, næste gang du udfylder dagpengekortet.

Læs om sygdom og lønmodtagere

Læs mere om sygedagpenge

Fandt du det du søgte?