Syg som lønmodtager

Du har ret til at holde fri fra dit arbejde, hvis du bliver syg, men du skal melde dig syg. Ofte kan du få sygedagpenge eller løn under sygdommen.

Funktionær Ikke-funktionær

Hvis du er funktionær, skal du have din sædvanlige løn, mens du er syg.

 

Er jeg funktionær?

 

 

Er du ikke funktionær, kan du få sygedagpenge, hvis du har været ansat i de sidste 8 uger og i denne periode har arbejdet mindst 74 timer 

Der kan dog være en regel i din overenskomst, der giver dig ret til løn under sygdom i op til fx fem uger.

Læs mere om sygedagpenge

 

Sygemelding

Bliver du syg, er det vigtigt, at du straks melder dig syg til din arbejdsgiver. Der kan på din arbejdsplads være særlige regler, der skal overholdes. Disse regler har du pligt til at kende. Hvis du ikke overholder reglerne, kan du risikere at blive opsagt eller bortvist.

Arbejdsskade

Læs om arbejdsskader her

Syg med deltidsarbejde og dagpenge

Hvis du arbejder på deltid og modtager dagpenge, skal du sygemelde dig både til din arbejdsgiver, Jobcentret og din a-kasse på den første sygedag eller hurtigst muligt. I din sygdomsperiode udbetaler kommunen sygedagpenge til dig. Det kan også være, at din arbejdsgiver skal betale sygedagpenge.

Syg under arbejde med løntilskud

Når du er i arbejde med løntilskud, skal du sygemelde dig til din arbejdsgiver og på Jobcentret. Du skal melde dig syg hurtigst muligt. Er du ansat i løntilskud, aflønnes du i henhold til kontrakten. Det er således afhængigt af kontraktens indhold om du er berettiget til løn under sygdom eller sygedagpenge.

Del siden

Fandt du det du søgte?