Kurven er tom
Du har valgt:
Ønsker du at købe a-kasse og fagforening?
Er du også interesseret i fagforening? Vælg fagforening
Er du også interesseret i a-kasse? Vælg a-kasse

Syg som lønmodtager

Du har ret til at holde fri fra dit arbejde, hvis du bliver syg, men du skal melde dig syg. Ofte kan du få sygedagpenge eller løn under sygdommen.

Funktionær Ikke-funktionær
Hvis du er funktionær, skal du have din sædvanlige løn, mens du er syg.

 

Er jeg funktionær?

 

 

Er du ikke funktionær, kan du få sygedagpenge, hvis du har været ansat i de sidste 8 uger og i denne periode har arbejdet mindst 74 timer.
Du kan endvidere være berettiget til løn fra din arbejdsgiver ifølge en overenskomst.

Opfylder du ikke ovenstående, har du ret til sygedagpenge fra kommunen, såfremt du opfylder beskæftigelseskravet i loven. Kontakt os for yderligere information.

Læs mere om sygedagpenge

 

Sygemelding

Bliver du syg, er det vigtigt, at du straks melder dig syg til din arbejdsgiver. Der kan på din arbejdsplads være særlige regler, der skal overholdes. Disse regler har du pligt til at kende. Hvis du ikke overholder reglerne, kan du risikere at blive opsagt eller bortvist.

Fravær til læge, sygehus mv.

I forbindelse med læge- og tandlægebesøg , hvor der alene er tale om kontrol eller eftersyn, har man ret til fravær, skal forsøge placeret uden for arbejdstid. Man har ikke krav på løn.

Er der tale om akut behov for læge- og tandlægebesøg eller sygehusbesøg, er man berettiget til både fravær og løn som ved sygdom.

Kontakt os for nærmere afklaring af rettigheder.

Arbejdsskade

Læs om arbejdsskader her

Syg med deltidsarbejde og dagpenge

Hvis du arbejder på deltid og modtager dagpenge, skal du sygemelde dig både til din arbejdsgiver, Jobcentret og din a-kasse på den første sygedag eller hurtigst muligt. I din sygdomsperiode udbetaler kommunen sygedagpenge til dig. Det kan også være, at din arbejdsgiver skal betale sygedagpenge.

Syg under arbejde med løntilskud

Når du er i arbejde med løntilskud, skal du sygemelde dig til din arbejdsgiver og på Jobcentret. Du skal melde dig syg hurtigst muligt. Er du ansat i løntilskud, aflønnes du i henhold til kontrakten. Det er således afhængigt af kontraktens indhold om du er berettiget til løn under sygdom eller sygedagpenge.

Kontakt med arbejdspladsen under sygdom

Din arbejdsgiver må gerne kontakte dig under sygdom. I hvilket omfang afhænger af din sygdom karakter. Hvis der er problemer, så kontakt os.

Opsigelse under sygdom

Som udgangspunkt er du ikke særligt beskyttet mod opsigelse under sygdom. I visse overenskomster må man ikke opsiges i en periode under sygdom. Desuden skal du være opmærksom på, at såfremt din lidelse falder ind under handicapbegrebet, vil du være omfattet af en særlig beskyttelse efter forskelsbehandlingsloven. Kontakt os for nærmere information herom.

Syg under ferie 

Læs mere om ferie og sygdom 

Fandt du det du søgte?


Ville du have ringet ind, hvis du ikke fandt, hvad du søgte på krifa.dk?

Hvis du ønsker, at vi kontakter dig, skal du skrive til os på krifa.dk/kontakt