Forside/ Inspiration/ Karriereudvikling/ Spring ud med sikkerhedsnet som selvstændig
Forside/ .../ Spring ud med sikkerhedsnet som selvstændig

Spring ud med sikkerhedsnet som selvstændig

Det kan være dyrt at realisere en ambition om at være sin egen chef, hvis virksomheden må lukke ned. Med Lønsikring er iværksætter-spirer væsentligt bedre stillet økonomisk, siger virksomhedsrådgiver i Krifa Erhverv.

Ikon artikel
Journalist
Anne Bjerregaard Bang

Så står man der med en slukket drøm, en lang næse - og en tom konto.

Det er ofte denne ”worst case”, der holder mange mennesker med en god idé fra at tage springet og blive selvstændige.

- Mange ved ikke, at selvstændige har mulighed for økonomisk tryghed og f.eks. kan stå i en a-kasse, ligesom lønmodtagere kan. Ophører virksomheden af den ene eller anden grund, og opfylder man som selvstændig kriterierne, så udbetaler Krifa Erhverv dagpenge, siger Jan Fredensborg, der er virksomhedsrådgiver i Krifas a-kasse for selvstændige.

Bliv klogere på opstart af virksomhed

Måske giver disse muligheder dig ekstra blod på tanden ift. at starte din egen virksomhed. Hvis det er tilfældet, er du velkommen på et af Krifa Erhvervs meget populære webinar rettet mod nye selvstændige.

Det er gratis, og du kan se mere og tilmelde dig her.

Dækning af faste udgifter
Har du dagpengeret, får du lidt over 18.000 kr. udbetalt brutto. For nogle, selvstændige som lønmodtagere, er Lønsikring en attraktiv mulighed. Du kan få op til 21.000 kr. udbetalt oven i dagpengene i op til 12 måneder ad gangen – i alt op til 36 måneder, hvis du skulle blive ledig flere gange. 

- Udgifterne på hjemmefronten er de samme, selvom du lukker din virksomhed, og mange oplever, at dagpengene har svært ved at slå til. Derfor anbefaler vi altid vores medlemmer Lønsikring, for den dækker sammen med dagpengene op til 80 % af den løn, du havde, før du startede virksomheden. Et virkeligt godt sikkerhedsnet i forbindelse med start af virksomhed, siger Jan Fredensborg. 

En coach, der hjælper dig videre
Krifa Erhvervs tilbud om Lønsikring indeholder oveni også en favorabel mulighed for vejledning og sparring til den videre jobsøgning med en erfaren jobcoach.

Det er Fri Forsikring, der står bag Krifa Erhvervs Lønsikring, og du kan læse meget mere om tilbuddet her.

Få op til 21.000 kr. oven i dine dagpenge

Med Lønsikring kan du forsikre dig ved ledighed - og få op til 21.000 kr. oven i dine dagpenge, hvis du bliver ledig. 

Var indholdet interessant?
Ja
Nej

Vi har modtaget din kommentar

Dette kan også have din interesse