Forside/ Jobsituation/ Under uddannelse
Forside/ .../ Under uddannelse

Til dig der er under uddannelse

Find alt som er relevant for dig – lige her. Find svar på et spørgsmål, eller lad dig inspirere af fx arrangementer og artikler. God arbejdslyst med dagens opgaver.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvem betaler min ferie som elev/lærling?

  Der findes en særregel i ferieloven, så du som elev efter erhvervsuddannelsesloven har ret til at holde 5 ugers betalt ferie, hvis du begynder som elev inden den 1. juli.

  Læs mere

 • Hvordan holder jeg barsel som elev/lærling?

  Som elev efter erhvervsuddannelsesloven skal du ansættes på overenskomstmæssige vilkår. Også selv om der ikke er en overenskomst på arbejdspladsen. Barselsrettighederne er beskrevet i den enkelte overenskomst.

  Læs mere

 • Kan jeg få gratis kontingent?

  Du kan søge om gratis a-kasse og fagforening, hvis du er i gang med en uddannelse eller har opbrugt din ret til dagpenge, eller hvis du er frihedsberøvet.

  Læs mere

 • Kan jeg få dagpenge efter afsluttet uddannelse?

  Ja, hvis du skriftligt beder a-kassen om dagpenge senest 14 dage efter, at du har afsluttet din erhvervs- eller videregående uddannelse og din uddannelse opfylder gældende betingelser.  

  Læs mere

Få fede fordele under uddannelsen - helt gratis

Gratis fagforening

Juridisk hjælp og sparring omkring løn, arbejdsforhold, kontrakt osv.

Mere trivsel i studietiden

Hjælp til eksamensangst og studiestress

Webinarer

Spændende live-foredrag på computeren
Grunden til jeg i sin tid valgte Krifa som min fagforening var, at der altid er hjælp at hente og personlig service. Der er forståelse for mig som individ, hvilket jeg i dén grad satte pris på, da jeg blev syg af stress på mit arbejde. Kontingentet er lavt, og servicen i top. Tak for mange gode år - jeg fortsætter mange år endnu!
Christina Bay, Fotografassistent

Få inspiration til et bedre arbejdsliv

Find artikler, videoer, podcasts og kurser der alle har betydning for et godt arbejdsliv.